miercuri, 27 aprilie 2016

Sfaturi in Alegerea Usilor de Balcon

La fel ca oricare alta usa, si cele dedicate balconului se confectioneaza la comanda, tinand cont de necesitatile si dorintele clientilor. Fiecare locuinta este diferita, astfel ca firmele specializate trebuie sa se poata adapta nevoilor acestora, fie ca sunt din lemn natural, PVC, stejar etc. Clientii isi pot alege nuanta preferata, dar si tipul de sticla, existand unele mai moderne, care promit mai multe avantaje, precum izolarea fonica si termica, dar si un aspect placut.

Cu toate acestea, majoritatea clientilor opteaza pentru usi de balcon din PVC, intrucat acest material este foarte accesibil, este usor de intretinut, promite o lunga durata de viata daca este intretinut corespunzator si la nevoie, se poate inlocui cu usurinta.

Caracteristicile usilor de balcon

Prima alegere pe care trebuie sa o faca clientii este cea de a opta pentru tipul de impartire al sticlei, avand de ales intre grilaj de diferite nuante (alb, maro), grilaj gravat sau aplicat. De asemenea, usile de balcon se pot deschide intr-o multime de moduri: pe lateral, in doua zone, fixe, oscilante, glisante, rabatante si multe altele, fiind alese in functie de necesitati, dar si de dorinte. Recomandarile sunt efectuate de catre consultantii firmelor specializate, ce analizeaza fiecare situatie si fac propunerile cele mai bune.

In plus, daca se opteaza pentru lemn in loc de PVC si acesta poate fi de mai multe tipuri si anume: pin, stejar sau molid in dinti, cu imbinare sau fara. Tehnicile moderne de lucru permit ca usile de balcon sa fie foarte rezistente, sa nu se deformeze si sa nu fie afectate de razele soarelui. De asemenea, si ferestrele sunt protejate mai bine de lemn, decat de PVC, insa costurile sunt mai ridicate, motiv pentru care cei mai multi clienti opteaza pentru cea mai ieftina varianta, chiar daca aceasta nu este neaparat si cea mai buna.